Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja
Splošni pogoji spletne trgovine Pick Art Design v lasti podjetja BEART STUDIO, Tina Petje s.p., so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.
 

Podatki o podjetju
BEART STUDIO, spletna prodaja in storitve, Tina Petje s.p.
Srednja vas – Goriče 19
4204 Golnik
Matična številka: 8114706000
Davčna številka: 36060950
Zavezanec za DDV: Ne
TRR: SI56 6100 0001 8589 912 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA.)
Email: info@pickartdesign.com
 

Dostopnost informacij
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.
 

Načini plačila
Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
· po predračunu na račun podjetja BEART STUDIO, Tina Petje s.p.,
· s Paypalom na račun podjetja BEART STUDIO, Tina Petje s.p..

· po povzetju preko UPN naloga (kjer vam pošta zaračuna poleg poštnine še strošek provizije, ki je določena po njihovem trenutno veljavnem ceniku).

 

Izdani računi

Ponudnik izdaja vse račune na sedežu podjetja. Kupec prejme račun na njegov e-mail naslov, in sicer v pdf formatu, ki ga ponudnik pošlje, ko je pošiljka oddana na pošti. V primeru osebnega prevzema na sedežu podjetja, prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu.

 

Cene
Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.
 

Strošek poštnine, dostava (Pošta Slovenije) in prevzem pošiljk
Strošek pakiranja in poštnine na izdelek znaša 2,99 €. Zaradi izredne občutljivosti vse izdelke pakiramo v okrogle tulce in pošiljamo priporočeno. Ob naročilu nad 60 € skupne vrednosti blaga je poštnina BREZPLAČNA.

 

Če kupca v času dostave ni doma ali ne more prevzeti pošiljke v času dostave, je dolžan pošiljko prevzeti na svoji pošti v roku 14 dni od dneva obvestila.

 

Opozorilo: Ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

Ponudnik izdelkov ni odgovoren za zamude s strani ponudnika poštnih storitev ali za poškodovanje pošiljke, oziroma embalaže. Kupec je dolžan prejeto blago pregledati takoj in ob morebitnih poškodbah takoj obvestiti ponudnika poštnih storitev, kjer skupaj z naročnikom sestavijo zapisnik o poškodbi pošiljke.
 

Dobavni rok
Naročene izdelke vam izdelamo v roku 5 - 8 delovnih dni. Ko je izdelek pripravljen in oddan na pošti, vam to tudi sporočimo. Če ste opazili, da vaše naročilo ni prispelo v predvidenem roku, nas nemudoma kontaktirajte na naš elektronski naslov info@pickartdesign.com.


Odstop od naročenega blaga
Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v 15 dneh podjetju na elektronski naslov (info@pickartdesign.com) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Potrošnik mora najkasneje v 15 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Studio BT, Bojan Petje s.p., Srednja vas – Goriče 19, 4204 Golnik. Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga (poštnina).
Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 30 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

Zakon o varstvu potrošnikov v 43. členu določa izjeme, za katere stranka po zakonu nima možnosti vračila:

  • Če je izdelek narejen po navodilih potrošnika in prilagojen njegovim potrebam, in na katerem ni bila storjena naša napaka (napačno podani podatki potrošnika...itd.)

 

Varovanje osebnih podatkov

Izjava o zasebnosti določa način uporabe osebnih podatkov na spletni strani. Politika o zasebnosti je skladna z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ur.l. RS, št. 59/99 s spremembami in dopolnitvami). Ta politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov velja za vsakogar, ki se skladno s Splošnimi pogoji spletnega mesta šteje za uporabnika, ter za celotno spletno mesto, za vse njegove sestavne dele in podstrani.

Z uporabo spletnega mesta uporabnik potrjuje, da sprejema in se strinja z vsemi določbami te politike.

 

Zbiranje podatkov

Ponudnik zbira podatke uporabnika ob nakupovanju v spletni trgovini ter prijavi na e-novice.

O uporabniku zbira naslednje podatke: ime, priimek, e-pošta, telefonska številka in naslov prebivališča (ulica, hišna številka, pošta, kraj, pokrajina, država).

Ponudnik na spletnem mestu uporablja piškotke (cookies), po katerih razpoznava uporabnike in jim omogoča lažje delo in uporabo spletnega mesta. Piškotki so datoteke, ki se namestijo na uporabnikovo napravo, s katero dostopa do spletnega mesta. Namestitev piškotkov lahko uporabnik kadarkoli omeji ali prepove z ustreznimi nastavitvami svojega spletnega brskalnika, vendar pa si ponudnik pridržuje pravico, da v takem primeru določeni deli spletnega mesta ali določene funkcionalnosti uporabniku niso dostopni. Z uporabo piškotkov ni mogoča identifikacija uporabnikov.

Ta politika se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni brez vnaprejšnjega opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnega mesta po spremembi te politike uporabnik potrjuje, da se strinja s spremembami.

 

Obdelava podatkov

Ponudnik bo zbrane podatke o uporabnikih uporabljal izključno za naslednje namene:

  •     pripravo odgovorov oziroma ponudb in pošiljanje le-teh po navadni ali e-pošti;
  •     izvedbo naročil uporabnikov (pošiljanje in dostava, izdaja računa, uveljavljanje terjatev ipd.);
  •     vodenje evidence povpraševanj uporabnikov in dostav kupcem;
  •     statistične, marketinške in druge analize in raziskave v zvezi s povpraševanji uporabnikov;
  •     komunikacija z uporabnikom v primeru tehničnih okvar ali težav spletne strani (naročnik in poslovni partnerji pri izvedbi spletne strani);
  •     občasno pošiljanje elektronskih sporočil (e-pošte) z vsebino, povezano s spletnim mestom komercialne ali nekomercialne narave.

Ponudnik bo uporabniku kadarkoli omogočil, da se na razumljiv in enostaven način odjavi od prejemanja njegovih e-sporočil.

Ponudnik vse podatke o uporabnikih varuje skladno s to politiko in z zahtevami za zavarovanje osebnih podatkov, ki jih določa zakonodaja Republike Slovenije, ter skladno s svojim internim pravilnikom o varstvu osebnih podatkov. Ponudnik podatkov o uporabnikih v nobenem primeru NE bo posredoval tretjim osebam.

 

Komunikacija
Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine: - jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
- pošiljatelj bo jasno razviden,
- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.
Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:
- jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
- željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izredno spoštoval.
 

Pravno obvestilo
Spletna trgovina Pick Art Design in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka Pick Art Design in logotip sta v lasti podjetja BEART STUDIO, Tina Petje s.p.
 

Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda preko e-poštnega naslov info@pickartdesign.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.