Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja
Splošni pogoji spletne trgovine Pick Art Design v lasti podjetja BEART STUDIO, Tina Petje s.p., so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.
 

Podatki o podjetju
BEART STUDIO, spletna prodaja in storitve, Tina Petje s.p.
Srednja vas – Goriče 19
4204 Golnik
Matična številka: 8114706000
Davčna številka: 36060950
Zavezanec za DDV: Ne
TRR: SI56 6100 0001 8589 912 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA.)
Email: info@pickartdesign.com
 

Dostopnost informacij
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.
 

Naročanje in postopek nakupa

Naročanje je možno 24 ur na dan, 7 dni v tednu, 365 dni v letu. Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je v spletni trgovini www.pickartdesign.com sklenjena v trenutku, ko prodajalec kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku PickArtDesign in je dostopna kupcu (pod zavihkom Zgodovina naročil). Pogodbe se na strani www.pickartdesign.com sklepajo zgolj v slovenskem jeziku.

V spletni trgovini kupec izbira med izdelki, razvrščenimi v kategorijah. Pri določenih izdelkih ima pod možnostmi izbrati različno velikost, barvo ali dopiše svoje želje (ko gre za personaliziran izdelek). Ko izbere vse možnosti, klikne na gumb ‘v košarico’. Ko je izdelek dodan v košarico, je v njej tudi viden. Če kupec želi spremeniti naročeno količino artikla, ki je že v košarici, klikne 'košarica' in tam po želji spremeni količino ali artike odstrani iz košarice s klikom na rdeči gumb.

V košarici pod "Želim uporabiti koda kupona" ima kupec možnost uporabiti veljavno kodo za popust (če ta seveda obstaja v danem trenutku).

Nato kupec klikne na 'Na Blagajno' in izbere opcijo plačila ter izbiro potrdi s klikom na zeleni gumb. Nato vse podatke še enkrat preveri in odda naročilo.

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V tej fazi naročila ima kupec možnost preklicati naročilo v roku 24 ur. Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Prek elektronske pošte ponudnik kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo blaga. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa bo po izbiri kupca, ali dobavil, ali pa celotno naročilo storniral.

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

Zaradi personalizirane izdelave izdelkov se ob morebitnem večjem številu hkrati oddanih naročil lahko dobavni rok podaljša. V kolikor bi prišlo do zamude, ponudnik kupca kontaktira in ga obvesti o zamudi.

 

 

Načini plačila
Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
· po predračunu na račun podjetja BEART STUDIO, Tina Petje s.p.,
· s Paypalom na račun podjetja BEART STUDIO, Tina Petje s.p..

· po povzetju preko UPN naloga (kjer vam pošta zaračuna poleg poštnine še strošek provizije, ki je določena po njihovem trenutno veljavnem ceniku).

 

Kode za popust

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine PickArtDesign. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna. V primeru, da kupec izkoristi kodo za popust, ali naročilo s koriščeno kodo kasneje sam prekliče po lastni volji, do nove ugodnosti z naslova te kode ni več upravičen.

Kodo popusta uporabite v Košarici, kjer pod zavihkom "želim uporabiti koda kupona", vtipkate veljavno kodo. Ko vpišete kode za popust, se vrednost kod za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila.

 

Izdani računi

Ponudnik izdaja vse račune na sedežu podjetja. Kupec prejme račun na njegov e-mail naslov, in sicer v pdf formatu, ki ga ponudnik pošlje, ko je pošiljka oddana na pošti. V primeru osebnega prevzema na sedežu podjetja, prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu.

 

Cene
Vse cene so brez DDV (DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. čl. Z-DDV). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.
 

Strošek poštnine, dostava (Pošta Slovenije) in prevzem pošiljk
Strošek pakiranja in poštnine na izdelek znaša 2,99 €. Zaradi izredne občutljivosti vse izdelke pakiramo v okrogle tulce in pošiljamo priporočeno. Ob naročilu nad 60 € skupne vrednosti blaga je poštnina BREZPLAČNA.

Dostavni čas Pošte Slovenije je od 1 do 3 delovne dni, v času pred prazniki pa tudi kakšen dan več.

Če kupca v času dostave ni doma ali ne more prevzeti pošiljke v času dostave, je dolžan pošiljko prevzeti na svoji pošti v roku 14 dni od dneva obvestila.

 

Opozorilo: Ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

Ponudnik izdelkov ni odgovoren za zamude s strani ponudnika poštnih storitev ali za poškodovanje pošiljke, oziroma embalaže. Kupec je dolžan prejeto blago pregledati takoj in ob morebitnih poškodbah takoj obvestiti ponudnika poštnih storitev, kjer skupaj z naročnikom sestavijo zapisnik o poškodbi pošiljke.
 

Dobavni rok
Naročene izdelke vam izdelamo v roku 5 - 8 delovnih dni. Ko je izdelek pripravljen in oddan na pošti, vam to tudi sporočimo. Če ste opazili, da vaše naročilo ni prispelo v predvidenem roku, nas nemudoma kontaktirajte na naš elektronski naslov info@pickartdesign.com.


Odstop od naročenega blaga / Odstop od pogodbe
Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (info@pickartdesign.com) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Beart Studio, Tina Petje s.p., Srednja vas – Goriče 19, 4204 Golnik. Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga (poštnina).
Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo.  Potrošnik mora ob vračilu blaga priložiti tudi OBRAZEC ZA ODSTOP OD POGODBE. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

Zakon o varstvu potrošnikov v 43. členu določa izjeme, za katere stranka po zakonu nima možnosti vračila:

  • Če je izdelek narejen po navodilih potrošnika in prilagojen njegovim potrebam, in na katerem ni bila storjena naša napaka (napačno podani podatki potrošnika...itd.)

 

Obrazec za odstop od pogodbe izdelkov je na voljo tukaj.

Pravico do vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

 

Reklamacija / stvarna napaka

Če so dostavljeni napačni izdelki, kupec vrne dostavljene izdelke in jih bo ponudnik brezplačno nadomestil z ustreznimi. V tem primeru ponudnik krije stroške poštnine. Ponudnik pa ne krije stroška vračila reklamiranih izdelkov, v kolikor ni bila ugotovljena napaka iz ponudnikove strani. Vrnjeni morajo biti ustrezno zavarovani pred poškodbami med transportom – zapakirani morajo biti v trdo škatlo

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. (37. a člen ZVPot)

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Če je predmet pogodbe med prodajalcem in potrošnikom rabljena stvar, ne odgovarja prodajalec za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine leto dni, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. (37.b člen ZVPot)

Potrošnik oz. kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in nosilcem spletne trgovine in izdelovalcu izdelkov – Beart Studio, Tina Petje s.p. omogočiti, da izdelek pregleda. Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik po svoji izbiri zahteva: odpravo napake na blagu ali vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga z novim brezhibnim blagom ali vračilo plačanega zneska.

Natančneje pravico do uveljavljanja stvarnih napak ureja Zakon o varstvu potrošnikov.

 

 

Varovanje osebnih podatkov

Izjava o zasebnosti določa način uporabe osebnih podatkov na spletni strani. Politika o zasebnosti je skladna z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ur.l. RS, št. 59/99 s spremembami in dopolnitvami). Ta politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov velja za vsakogar, ki se skladno s Splošnimi pogoji spletnega mesta šteje za uporabnika, ter za celotno spletno mesto, za vse njegove sestavne dele in podstrani.

Z uporabo spletnega mesta uporabnik potrjuje, da sprejema in se strinja z vsemi določbami te politike.

 

Zbiranje podatkov

Ponudnik zbira podatke uporabnika ob nakupovanju v spletni trgovini ter prijavi na e-novice.

O uporabniku zbira naslednje podatke: ime, priimek, e-pošta, telefonska številka in naslov prebivališča (ulica, hišna številka, pošta, kraj, pokrajina, država).

Ponudnik na spletnem mestu uporablja piškotke (cookies), po katerih razpoznava uporabnike in jim omogoča lažje delo in uporabo spletnega mesta. Piškotki so datoteke, ki se namestijo na uporabnikovo napravo, s katero dostopa do spletnega mesta. Namestitev piškotkov lahko uporabnik kadarkoli omeji ali prepove z ustreznimi nastavitvami svojega spletnega brskalnika, vendar pa si ponudnik pridržuje pravico, da v takem primeru določeni deli spletnega mesta ali določene funkcionalnosti uporabniku niso dostopni. Z uporabo piškotkov ni mogoča identifikacija uporabnikov.

Ta politika se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni brez vnaprejšnjega opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnega mesta po spremembi te politike uporabnik potrjuje, da se strinja s spremembami.

 

Obdelava podatkov

Ponudnik bo zbrane podatke o uporabnikih uporabljal izključno za naslednje namene:

  •     pripravo odgovorov oziroma ponudb in pošiljanje le-teh po navadni ali e-pošti;
  •     izvedbo naročil uporabnikov (pošiljanje in dostava, izdaja računa, uveljavljanje terjatev ipd.);
  •     vodenje evidence povpraševanj uporabnikov in dostav kupcem;
  •     statistične, marketinške in druge analize in raziskave v zvezi s povpraševanji uporabnikov;
  •     komunikacija z uporabnikom v primeru tehničnih okvar ali težav spletne strani (naročnik in poslovni partnerji pri izvedbi spletne strani);
  •     občasno pošiljanje elektronskih sporočil (e-pošte) z vsebino, povezano s spletnim mestom komercialne ali nekomercialne narave.

Ponudnik bo uporabniku kadarkoli omogočil, da se na razumljiv in enostaven način odjavi od prejemanja njegovih e-sporočil.

Ponudnik vse podatke o uporabnikih varuje skladno s to politiko in z zahtevami za zavarovanje osebnih podatkov, ki jih določa zakonodaja Republike Slovenije, ter skladno s svojim internim pravilnikom o varstvu osebnih podatkov. Ponudnik podatkov o uporabnikih v nobenem primeru NE bo posredoval tretjim osebam.

 

Komunikacija
Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine: - jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
- pošiljatelj bo jasno razviden,
- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.
Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:
- jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
- željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izredno spoštoval.
 

Pravno obvestilo
Spletna trgovina Pick Art Design in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. 
 

Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda preko e-poštnega naslov info@pickartdesign.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi iz 32. člena ZIsRPS podjetje Beart Studio, Tina Petje s.p. ne priznava nobenega izvajalca IRPS kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Beart Studio, Tina Petje s.p., kot ponudnik, ki se ukvarja s spletno prodajo, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.